V okrese Kežmarok o 17. hodine odvolali tretí i druhý stupeň

01.07.2009 Kežmarok

Kežmarok 1. júla (TASR) - V mestách a obciach okresu Kežmarok dnes o 17. hodine odvolali tretí i druhý stupeň povodňovej aktivity.
Ako posledné zrušilo najvyšší tretí stupeň, teda stav ohrozenia, mesto Kežmarok. V obciach Ľubica, Ihľany a Jurské odvolali tretí stupeň po rannom monitoringu situácie dnes dopoludnia.
Druhý stupeň povodňovej aktivity, teda stav pohotovosti, platil do dnešného podvečera na Holumnickom potoku, kde pokračovali zabezpečovacie práce. Voda tam narušila oporný múr pod cestou medzi obcami Holumnica a Jurské. Približne 20 metrový poškodený úsek cestári spevnili.
Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili v pondelok 29. júna po prietrži mračien, ktorá zasiahla okolo poludnia mestá a obce okresu Kežmarok. Zosuvy pôdy a valiaca sa voda zaliali niektoré úseky ciest a skomplikovali dopravu. Živel poškodil miestne komunikácie, voda zatopila aj suterénne priestory firiem, rodinných a bytových domov v Kežmarku. V Jurskom zaliala studne s pitnou vodou a podmyla cestu.
Škody, ktoré spôsobili záplavy na území okresu Kežmarok, vyčíslia postupne.
O zrušení tretieho a druhého stupňa povodňovej aktivity informoval TASR prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Kežmarku a predseda tamojšej Obvodnej povodňovej komisie Ján Tropp.
 

Vyberte región